top of page

ONZE BROUWERIJ

DE BEDENKERS

Na vijf jaar vertoeven en werken in de wijngaarden rond Bordeaux, keert het dynamische duo Adrien en Mary, terug naar hun land van herkomst “le plat pays” om hun eigen brouwerij voor persoonlijk gebruik te starten.
Tijdens februari 2019 wordt al het fonkelnieuwe materiaal overgebracht naar België om de dorst van onze landgenoten te lessen.
De tijd verstrijkt en op het einde van 2019 bedenkt Mary opeens dit:
“Waarom zouden we onze kefir drank, op basis van fruit, niet gewoon lanceren op de markt? We hebben nu toch alles in huis om te kunnen produceren.”

Dit briljante idee betekende de start van het avontuur in januari 2020.

DSCF6748_edited.jpg

HET MERK

Dit was dus het moment om alles op muziek te zetten, en in vaten te gieten! Kefir ja, maar welke bijnaam? De naam “vertueuse” (weldoend, deugdzaam) kwam als vanzelf. Wat kon er beter zijn om de zuiverheid van ons product te omschrijven dan het Chinese “shuǐ", symbool van water en leven.

logo kefir-05.png

FABRICATIE

Onze kefir ontstaat door kleine kefir-fruitzaadjes te laten gisten in water. Deze zaadjes voeden zich daarbij met de suikers die vrijkomen bij het marineren. Op deze manier wordt de drank licht bruisend met een fijn genuanceerde zure smaak. De suikers worden volledig omgezet waardoor kefir een ideale drank is voor mensen met diabetes, zwangere vrouwen of iedereen die een alternatief zoekt voor een glas wijn, bier of frisdrank.
Gereputeerd omwille van zijn “probiotica (levende culturen)” is onze kefir op basis van fruit, eigenlijk letterlijk “een superdrank”. Als uitstekende bron van vitamines en probiotica, is kefir gunstig voor het spijsverteringsstelsel en het versterkt uw immuniteitssysteem. De kefirdrank op basis van fruit combineert daarmee het nuttige met het aangename.

ONZE VAKKENNIS

De kefirs “Eau Vertueuse” ontlenen hun kracht aan geredynamiseerd water, dit is water met levende culturen. Niettegenstaande het gistingsproces tamelijk klassiek is, kozen wij ervoor om onze kefirs te laten gisten in stenen vaten. De ultieme verfijning en afwerking bestond eruit om te variëren met verschillende smaken en accenten. Iedere soort kefir werd selectief uitgekiend als perfect alternatief voor een glas wijn, bier of frisdrank.

ARTISANAAL

Hier werd niets aan het toeval overgelaten. Van het schillen van de citroenen tot de keuze van de gekleurde capsules om onze verpakking nog mooier te maken, alles wordt met de hand gekozen en uitgevoerd in onze brouwerij in Waals-Brabant. Aarzel niet om onze brouwerij te bezoeken om meer te weten te komen over onze producten.

DSCF6698 1.jpg
Nos Bouteilles
bottom of page